Provitaal Fysiotherapie Meeden

Fysiofitness

Fysiofitness

Fitness heeft bij ons een recreatief en sociaal karakter waarbij er in groepen wordt gewerkt. U sport dus in groepsverband onder toezicht van onze fysiotherapeuten. U traint zelfstandig en werkt aan het verbeteren van uw conditie of herstel van een specifieke lichamelijke klacht. Onze fysiotherapeuten hebben oog voor uw beperkingen en passen de oefeningen hier op aan. U kunt vrij trainen op de fitnessapparaten in onze grote oefenzaal, maar ook meedoen aan een van onze speciale fitness programma’s.

Individueel trainingsschema

De trainingen zijn zo georganiseerd dat iedere groep op een vaste tijd gebruik maakt van de accommodatie. Als u een sportieve uitdaging zoekt, stellen wij voor u een geschikt programma samen waarbij conditie- en krachttraining naar uw wensen worden gecombineerd. Voor het samenstellen van uw individuele trainingsprogramma maken wij gebruik van de geavanceerde Health Software®. Het samengestelde programma wordt deskundig aan u geïnstrueerd.

Hieronder een voorbeeld.

Provitaal Fysiotherapie Meeden-trainingstherapieën-fysiofitness op de roeitrainer
Provitaal-fysiotherapie-meeden-trainingstherapieën-medische-trainingstherapie-squaten met behulp van de aerosling

Wilt u een afspraak maken voor fysiofitness?

Bekkenfysiotherapie bij Provitaal

Behandeling voor mannen én vrouwen

Meestal ontstaat het met een klein probleempje: een paar druppels urineverlies tijdens het sporten, moeilijk uw ontlasting kwijt kunnen raken of het niet kunnen ophouden, een zwaar gevoel in de buik of pijn in het bekkenbodem gebied.

De bekkenfysiotherapeut kan u wellicht helpen van deze klachten af te komen. Bekkenfysiotherapie is een geregistreerde specialisatie binnen de fysiotherapie en richt zich op onderzoek, behandeling en voorlichting op het gebied van buik, bekkenbodem, bekken en lage rug bij vrouwen, mannen, kinderen (speciale kinderbekkenfysiotherapie) en ouderen.

Provitaal-gezondheidscentrum_fysiotherapie_CT-04
Provitaal-gezondheidscentrum_fysiotherapie_CT-03

Wat zijn de klachten?

Mannen en vrouwen, kinderen en ouderen, iedereen kan problemen krijgen doordat de bekkenbodem niet goed functioneert. Dit kan bijvoorbeeld optreden tijdens of na de zwangerschap, na een bevalling, in de overgang, na meerdere blaasontstekingen, na een buik– of prostaatoperatie.
Soms hangen de klachten samen met zware lichamelijke belasting, medicijngebruik, met andere ziekten of met psychische factoren, zoals verdriet, onderdrukte emoties of spanningen. Soms is de oorzaak onduidelijk.

Dat kan betekenen:

  • moeite met het ophouden van urine, windjes of ontlasting;
  • een niet te onderdrukken gevoel van aandrang om te plassen of te ontlasten;
  • een verzakkingsgevoel;
  • moeite met uitplassen en/of ontlasten;
  • pijn in de onderbuik, onderrug of rond de geslachtsorganen;
  • bekkenpijn
  • pijn bij vrijen
  • erectiestoornissen

 

no-image

De behandeling

Door de spieren op de juiste manier te trainen en op de juiste manier te gebruiken, kunnen ze weer beter gaan functioneren. Hierdoor zullen de klachten die veroorzaakt worden door de bekkenbodemdisfunctie afnemen.

De bekkenfysiotherapeut zal tijdens de eerste afspraak door een uitgebreid vraaggesprek uw klachten inventariseren. Om de klacht in kaart te brengen zal er vervolgens een lichamelijk onderzoek uitgevoerd worden. Een inwendig onderzoek kan daarbij horen, dit zal altijd in overleg gebeuren en alleen na uw toestemming. Als de bekkenfysiotherapeut uw klachten en de functie van uw bekkenbodem spieren heeft onderzocht, zal een speciaal op uw klachten toegespitst behandelplan opgesteld worden welke met u besproken wordt.

Tussenkop

U krijgt uitleg over uw klacht en oefeningen voor uw bekkenbodem. Praktische adviezen over onder andere de buikademhaling, toilethouding, toiletgedrag, houding en beweging. Daarnaast doet uw bekken-fysiotherapeut oefeningen voor de stabilisatie van bekken en lage rug. Hoe lang u onder behandeling bent is afhankelijk van uw klachten. Vanzelfsprekend beschermen wij uw privacy en dragen wij zorg voor en correcte omgang met uw gegevens.
Uw bekkentherapeut

Anne Marieke Panneman - BoitenOnze geregistreerde bekkenfysiotherapeute Anne Marieke Panneman-Boiten, met jarenlange ervaring als fysiotherapeute en manueel therapeute, heeft een 3-jarige opleiding bekkenfysiotherapie gevolgd en staat geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister van het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Wilt u een afspraak maken voor ademtherapie?