Fasciatherapie

De Fascia is het weefsel dat alle spieren en organen omhult en met elkaar verbindt en heeft letterlijk contact met elk ander systeem van het lichaam. Het omhult onze hersenen, ons ruggenmerg, onze organen en onze spieren. Fascia is rijk aan zenuwweefsel, bloedvaten en lymfvaten.

Het hebben van soepel, “sappig” fascia is van vitaal belang voor de algehele gezondheid en welzijn. Met gezonde fascia zien we er beter uit, voelen wij ons beter en functioneren wij beter!

Oorzaken

  • Te weinig vochtintake
  • Lichamelijke oorzaken zoals een trauma, verkeerde belasting, operaties
  • Chemische oorzaken zoals voedingsstoornissen en hormonale invloeden
  • Onverwerkte emoties en stress

Daardoor verandert het water in de fascia waardoor de elasticiteit vermindert, het vormt dan als ware een harnas om de spieren en organen, waardoor er pijn ontstaat en moeite om te ontspannen.

 

​Een fasciatherapeut is een specialist met kennis van zaken en spoort de oorsprong van uw klacht of chronische pijn op, en geeft u inzicht in uw klacht en functioneren. Er wordt niet slechts gekeken naar het gebied van de klacht zelf, maar naar uw houding en beweging als geheel en de rol van fascia hierbij. De behandeling zorgt veelal direct voor verlichting en leidt tot vermindering of volledige oplossing van uw klacht.

Zie ook bij FASCIA INTEGRATIE THERAPIE

Voor oefeningen en informatie kunt u ook kijken op www.veerkracht.fit

 

Provitaal-Fysiotherapie-Meeden/therapieën/Fasciatherapie

Wilt u een afspraak maken voor fasciatherapie?