Yvlo-ZwangerFit®

De leukste zwangerschapscursus

Yvlo-ZwangerFit® is een eigentijdse cursus voor de zwangere en de pas bevallen vrouw. De cursus is een complete zwangerschapsbegeleiding, bestaande uit actieve lessen afgewisseld met theorielessen.

De actieve lessen zijn gebaseerd op het Core-Power programma, aangepast aan de zwangere en pas bevallen vrouw. Deze worden aangevuld met oefeningen die speciaal gericht zijn op het bekken en de bekkenbodem.

De theorielessen behandelen allerlei belangrijke onderwerpen voor de aanstaande moeder betreffende zwangerschap, bevalling, bekken en bekkenbodem.

Omdat onze ZwangerFit-docente ook geregistreerd bekkenfysiotherapeute is kan ze de actieve vrouw, in haar zwangerschap en in de periode daarna, zo optimaal mogelijk begeleiden.

Er bestaan goede contacten met verloskundigen uit de omgeving.

Ben je langer dan 6 weken geleden bevallen, doe dan de bekkenbodemcheck! Zie onder aan deze pagina.

Provitaal-Fysiotherapie-Meeden/trainingstherapieën/Yvlo-ZwangerFit
Provitaal-Fysiotherapie-Meeden/trainingstherapieën/Yvlo-ZwangerFit

Voorkomen van bekkenklachten

Tijdens een zwangerschap wordt het bekken extra belast, hierdoor kun je klachten krijgen als bekkeninstabiliteit. Ook is het tijdens de bevalling belangrijk dat je je bekkenbodem goed ontspant. Door je bekkenbodem goed te trainen kunt je klachten na de bevalling voorkomen. Onze docente kan je naast de Yvlo-ZwangerFit-cursus van advies voorzien, zodat je zonder al te veel klachten je zwangerschap doorloopt.

Zie ook onze folder Yvlo-ZwangerFit.

Fit na de bevalling

Ook na de bevalling kunt je verder met de ZwangerFit-cursus. Met aangepaste oefeningen zorgen wij ervoor dat je weer snel herstelt. Natuurlijk worden de lessen aangepast naar jouw mogelijkheden.

Kosten en tijden

Je betaalt per 5 lessen ( 55 euro) of 10 lessen (110 euro). Je kunt bij je zorgverzekeraar informeren over vergoeding van de Yvlo-ZwangerFit® lessen. Meldt je gerust aan voor een proefles. De ZwangerFit-cursus is op elke donderdagavond van 19.00-20.00 uur, je kunt op elk moment instromen.

Babymassage

Op aanvraag bieden wij ook babymassage aan in kleine groepjes van maximaal 6 baby's.
Zie voor meer informatie onze folder babymassage.

De bekkenbodemcheck

Controleer je bekken(bodem).
Ben je langer dan zes weken geleden bevallen? Vul dan de vragenlijst in. Je kunt hiermee nagaan of je klachten hebt in en rond je bekken. Of dat je kans hebt die later te krijgen. Als je klachten hebt in en rond je bekken kun je daar veel aan doen. Ook om ze te voorkomen. We kijken naar de antwoorden die jij invult en geven je dan een advies dat bij jou past.

Start de bekkenbodemcheck 

provitaal-fysiotherapie-meeden/bekkenfysiotherapie-bekkenbodemcheck

Wilt u een afspraak maken voor ZwangerFittraining?