Kinder manuele therapie bij HCFS

Wat is HCFS?

HCFS is de afkorting van Hoog Cervicale Functie Stoornis, voorheen bekend als het KISS Syndroom. Dit is een aandoening bij zuigelingen en kleine kinderen. De oorzaak is een stand- en/of bewegingsstoornis in de bovenste nekwervelgewrichtjes bij deze pasgeborenen. Deze stoornissen geven aanleiding tot een scheve stand, vaak te zien als voorkeurshouding, van de nek en het hoofd, of neiging tot overstrekken met een beperkte beweeglijkheid. Dit kan bij deze kinderen leiden tot een grote verscheidenheid aan klachten, waaronder meer dan gebruikelijk huilen (huilbaby) en weinig slapen en een vertraagde en/of afwijkende motoriek ontwikkeling.

 

Provitaal-Fysiotherapie-Meeden-Kinder-manuele-therapie-bij-HCFS
Provitaal-Fysiotherapie-Meeden-Kinder-manuele-therapie-bij-HCFS

Voorkoming van ontwikkelingsproblemen

Binnen Gezondheidscentrum Provitaal zijn een aantal kindermanueeltherapeuten werkzaam. Deze manueel therapeuten zijn speciaal opgeleid om de klachten behorend bij HCFS te behandelen. Indien u het vermoeden heeft dat uw kind symptomen van HCFS vertoont, neem dan gerust contact met ons op. Het is namelijk zeer belangrijk dat dit op tijd wordt vastgesteld, zodat de manuele therapie behandeling mogelijke problemen in de ontwikkeling van uw kind kan voorkomen.

Meer informatie over HCFS kunt u vinden in onze Folder over HCFS en over de Richtlijnen over HCFS of op de website www.ewmm.net

Wilt u een afspraak maken voor kinder manuele therapie?