ONCOVITAAL: Oncologische Training

Wat is Oncologische Training?

Onzekerheid, angst, vermoeidheid en conditieverlies zijn klachten waar veel oncologiepatiënten voor, tijdens of na de behandeling van kanker mee te maken krijgen. Het oppakken van het dagelijkse leven kost vaak moeite. Misschien kun je niet meer alles doen wat je kon of heb je (veel) last van vermoeidheid.

Wil jij werken aan je herstel tijdens of na de behandeling van kanker? Dan kun je bij onze oncologie fysiotherapeut terecht! Ervaar je andere belemmeringen of klachten? Neem dan ook contact met ons op. Samen gaan we op zoek naar de mogelijkheden en verbeteringen om weer optimaal te kunnen functioneren.

Oncologische-training-Oncovitaal-01_Provitaal-Fysiotherapie-Meeden
Oncologische-training-Oncovitaal-04_Provitaal-Fysiotherapie-Meeden

ONCOVITAAL zo werkt het:

Bij onze oncologische training: ONCOVITAAL stelt een gespecialiseerde oncologie fysiotherapeut samen met jou een programma op wat gericht is op wat jij nodig hebt om zo goed mogelijk te kunnen functioneren en herstellen. Kracht en conditie worden geleidelijk weer opgebouwd en vermoeidheid vermindert.

Je leert manieren om beter met je klachten om te gaan en een balans te vinden tussen je bezigheden en rust.

Wanneer?

Je kunt in iedere fase van je behandeling van kanker starten met ONCOVITAAL. Ook wanneer je behandeling is afgerond. Hierin willen we graag meegeven dat hoe eerder je start hoe beter. Het liefste zien we je bij aanvang van je behandeling zodat wij je kunnen begeleiden en kunnen inspelen op mogelijke uitdagingen.

Kun je starten als je hormoon-, immuno- en/of chemotherapie ondergaat?
Het antwoord hierop is: JA! Het is wetenschappelijk bewezen dat trainen in deze fase ervoor zorgt dat je de chemobehandeling beter doorstaat met minder bijwerkingen, minder vermoeidheid, je houdt de kuren beter vol en je conditie zal minder dippen. Wij geven je graag die extra aandacht die je nodig hebt.

Oncologische-training-Oncovitaal-02_Provitaal-Fysiotherapie-Meeden
Oncologische-training-Oncovitaal-05_Provitaal-Fysiotherapie-Meeden

Kennis van zaken

Onze oncologie fysiotherapeut is speciaal opgeleid. Zij weet wat kanker en de behandeling hiervan met je lichaam doet en tegen welke beperkingen je kunt aanlopen. Daardoor kan zij goed inschatten wanneer je er verstandig aan doet om een tandje bij te zetten, of juist gas terug te nemen.

Ook is er een goed en veelvuldig contact met de huisartsen en medisch specialisten uit de regio om gezamenlijk de beste zorg te geven.

Vergoeding oncologische revalidatie

Oncologie fysiotherapie in de eerstelijn valt onder fysiotherapie. Deze wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Elke zorgverzekeraar heeft verschillende pakketten met een verschillende mate van vergoeding. Het is verstandig om te informeren bij je zorgverzekering en de polisvoorwaarden te controleren. Het aantal behandelingen of bedrag dat vergoed wordt, verschilt namelijk per verzekeraar.

Oncologische-training-Oncovitaal-06_Provitaal-Fysiotherapie-Meeden

Afspraak maken voor ons gratis sportspreekuur?