Provitaal Beat Corona Workout 36-40

Provitaal beat Corona home work-out”

Onrust en zorgen in deze onwerkelijke Corona-tijd?
Lees dan onderstaande!

Waarom ademhalingsoefeningen helpen

Met je ademhaling kun je je zenuwstelsel beïnvloeden.

Bij stress ( elke emotie of pijnprikkel is een vorm van stress) is je ademhaling hoog en snel en dat activeert het sympatisch zenuwstelsel, het stress-systeem, die zorgt voor actie, afbraak, onrust en gejaagdheid.
Daardoor gaat ook de hartslag en bloeddruk omhoog en tegelijk gaat er minder energie naar onder anderen de spijsvertering.
Bij kortdurende stress is dit geen probleem en soms zelfs heel nuttig maar bij langdurige stress kan dit leiden tot vele klachten; zoals vermoeidheid, spierpijn, slecht slapen, spastische darm, maagklachten, nekklachten, rugklachten, hoofdpijn enz.

Door je ademhaling laag en rustig te krijgen, activeer je het parasympatisch zenuwstelsel, het rust-systeem, die zorgt voor rust, herstel en ontspanning.
Door regelmatig ademhalingsoefeningen te doen, is het mogelijk de ademhaling weer rustig en laag te krijgen zodat het lichaam zijn energie beter verdeeld en klachten afnemen.

Bij een goede ademhaling duurt de uitademing ongeveer 2x zo lang als de inademing.
Test zelf hoe het bij jezelf is: adem in door de neus en blaas rustig uit door de mond en probeer je uitademing bewust te verlengen. Kost dat moeite of word je licht in het hoofd? Dan heb je een te hoog ademtempo en is het waardevol om aan een goede ademhaling te gaan werken.

Mariël van Provitaal en De voedingsbron kan je hier prima bij helpen via een video consult.

✅ Ademhalingsoefeningen

Deel dit bericht en TAG je maatje!

??take care??

??Deel 27??“Provitaal beat Corona home work-out” ??15min workout??‍♂️ De nieuwe beleidsmaatregelen zorgen voor ons als fysiotherapie praktijk nog niet voor veranderingen.Spoed- patiënten kunnen, mits alle voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen, nog steeds bij ons terecht voor een behandeling.De andere patiënten kunnen een afspraak maken voor een telefonisch- of videoconsult. Hier kunnen wij vragen beantwoorden die klachten gerelateerd zijn en kunnen wij oefeningen voordoen. Tevens zouden wij een gespecificeerde oefenschema voor u aan kunnen maken.Contact ons!Info@provitaal.nl0598-613172✅ Telefonisch- en videoconsult Deel dit bericht en TAG je maatje!??take care??

Geplaatst door Provitaal Fysiotherapie Meeden op Dinsdag 21 april 2020
“Provitaal beat Corona home work-out”
??15min workout??‍♂️
De nieuwe beleidsmaatregelen zorgen voor ons als fysiotherapie praktijk nog niet voor veranderingen.
Spoed- patiënten kunnen, mits alle voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen, nog steeds bij ons terecht voor een behandeling.
De andere patiënten kunnen een afspraak maken voor een telefonisch- of videoconsult. Hier kunnen wij vragen beantwoorden die klachten gerelateerd zijn en kunnen wij oefeningen voordoen. Tevens zouden wij een gespecificeerde oefenschema voor u aan kunnen maken.
Contact ons!
Info@provitaal.nl
0598-613172
✅ Telefonisch- en videoconsult

??take care??

??Deel 28??“Provitaal beat Corona home work-out” ??7min workout??‍♂️ Vandaag een 7 minuten workout waarbij er een makkelijke versie naast een moeilijke versie wordt gelegd! ?? YOUR CHOICE??✅ Trainen op eigen niveau!Deel dit bericht en TAG je maatje!??take care??

Geplaatst door Provitaal Fysiotherapie Meeden op Woensdag 22 april 2020
Provitaal beat Corona home work-out”
??7min workout??‍♂️
Vandaag een 7 minuten workout waarbij er een makkelijke versie naast een moeilijke versie wordt gelegd!
?? YOUR CHOICE??
✅ Trainen op eigen niveau!

??take care??
“Provitaal beat Corona home work-out”
?TIJD VOOR VRAAG EN ANTWOORD ?
In deze tijd van Corona posten wij Iedere dag een bericht! Vandaag is het tijd voor vraag en antwoord!
Dit betekent dat jullie vragen mogen stellen en/of aan mogen geven wat jullie willen zien! Of dit nou een informatief stukje is over een bepaalde klacht, een specifieke oefening, gewoon een algemene vraag of oefeningen gericht voor een bepaald lichaamsdeel. Alles is welkom en de patiënt bepaald??
✅ Vraag en antwoord ?
✅ De patiënt bepaald ??

??take care??

??Deel 30??“Provitaal beat Corona home work-out” Vandaag zijn onze secretaresse en schoonmaakster flink aan het bewegen geweest. Hieronder een compilatie van hun workout. Let vooral ook op de omgeving!"Sport doet wat een medicijn niet kan: je kans op een infectie tot 50% doen dalen"✅ Kom in bewegingDeel dit bericht en TAG je maatje!??take care??

Geplaatst door Provitaal Fysiotherapie Meeden op Vrijdag 24 april 2020
“Provitaal beat Corona home work-out”
Vandaag zijn onze secretaresse en schoonmaakster flink aan het bewegen geweest. Hieronder een compilatie van hun workout. Let vooral ook op de omgeving!
“Sport doet wat een medicijn niet kan: je kans op een infectie tot 50% doen dalen”
✅ Kom in beweging

??take care??