Wat is orthomoleculaire therapie


Geen diëten, geen calorieën tellen maar léren wat de bouwstoffen zijn van goed en gezond eten en wat ons lichaam nodig heeft, dat is Orthomoleculaire therapie.
De wetenschap dat voeding een geneeskrachtige werking kan hebben, stamt al van eeuwen geleden. Door de intrede van de chirurgie en antibiotica is dit op de achtergrond geraakt. Inmiddels is het duidelijk dat slechte voedingsgewoonten een rol spelen bij het ontstaan en in stand houden van vele chronische aandoeningen.
Ongezonde voeding veroorzaakt laaggradige ontstekingen. Deze, ook wel ‘stille ontstekingen’ genoemd, zijn niet duidelijk zichtbaar in het bloed zoals bij een bacterie of virus. Wel is er vaak een verhoging van de glucose, LDL en/of triglyceriden en een verlaging van HDL. Laaggradige ontstekingen zorgen voor energieverlies, beschadiging van weefsels en een overactief immuunsysteem. Ze spelen daarom een grote rol bij alle hedendaagse ziektebeelden zoals b.v. hart- en vaatziekten, suikerziekte, overgewicht, depressie, fibromyalgie, huidklachten, migraine, reuma enz. De juiste keuze in voeding kan dit verhelpen!
Kom in actie tegen ontstekingen!
Onze Orthomoleculair therapeut Mariël Schmaal kan u hier alles over vertellen.